Group 7 Created with Sketch.
Group 3 Copy Created with Sketch.
Group 6 Created with Sketch.

The renovation of the Nam June Paik Art Center in Yong-In, South Korea attempts to redefine the role of institutional spaces in the city and the ways we engage art, establishing new multi-functional public areas within the museum Engaging the ground floor of the center, which was previously only partially accessible, and the underutilized spaces around the second floor's circulation core, the project opens up formerly hidden spaces to art and the public, allowing them to inhabit the museum in new ways. Challenging the often passive programmatic conventions of museum lobby architecture, "Open Lobby," the new space on the ground floor, employs three large-scale rpogrammatic zones with strong figural and spatial characteristics to extend the duration and intensity of public interactions with art. The new spaces include a circular workshop, an elevated platform for Nam June Paik's celebrated work TV Garden, and a floating linear gallery space for special exhibitions and temporary projects. In addition, mobile bars flexibly address the changing needs of the lobby as well as requirements for temporary functions, such as additional group seating, locker spaces, information desks, and museum shop displays. Located on the second floor enclosed amid the open gallery is a new space, "Flux NJP Playspace," an area of self-learning and topical exploration that includes media-integrated furnishings. Curved walls provide immersive surfaces for projections and obscure perceptions of the confines of the space and the unusual footprint of the site.

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.