Group 7 Created with Sketch.
Group 3 Copy Created with Sketch.
Group 6 Created with Sketch.

The manufacture decidesd to dedicate the headquarters building to a museum to tell the history of the fossils and the natural science of researching the fossil. There are two major challenges during the renovation process. The first one is the conflict between private headquarter and public museum. The second one is the direct sunlight gained at the atrium space. The addition of museum space will limit the deficient light to the office space even more. The archaic rock was first discovered at the crystalized base inside the landmass. Those crystalloids become how they look like today through a long term of high temperature, high pressure, mixture, and accumulation. The original form of the stone, its crystal structure, brings us a new architectural language. We introduce three intersected crystalloids into the atrium space. The quadrangular pyramid light well stretches from the building roof to the first-floor ceiling to bring light into the first-floor museum atrium while the second-floor exhibition space and the rest of the office space are lite by the remaining portion of the building skylight, as well as the reflected light bounced by the tilted outer-surface of the light well. Surrounding the vertical crystalloids, there are horizontal ones that keep growing, inserting, and finally form into various fossil showrooms. The layout of the showrooms determined by the time and storyline. The horizontal crystalloids also introduce the sunlight to the interior space along with their growing direction. In all, the tilted crystalloids interweave the sunlight and exhibition spaces.

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.