Group 7 Created with Sketch.
Group 3 Copy Created with Sketch.
Group 6 Created with Sketch.

Land Community Center hovers over the entry plaza of the residential neighborhood along the main boulevard of Fengdong district. By elevating the gallery, exhibition space and community service center above ground, this community center frees up more open space for the neighborhood, providing a civic place for casual gathering and communal activities. The gravity-defying structure offers pedestrian friendly protection from extreme weather conditions such as harsh sunlight and rain. The landscaped plaza can be accessible for residents of the neighborhoods nearby. The sculptural quality of this building not only creates an identifiable presence for the new district, but also a unique immersion experience for the residents and visitors alike. The contrast between the complexity of organic base and simplicity of the upper volume is coherent with the duality of Chinese architecture tradition: the integration of the artificial intervention with nature. The sculptural base of the community center features a dynamic surface of rippling effect to emanate tactile and sensory experience. The upper portion of the community center is wrapped around with curved high performance low-iron glass unit, forming a light-filled interior space for community gathering and activities. In the sunken courtyard, a featured Zen garden serves as a visual focal point for the multilevel community center. An open floor and flowing interior concept are introduced to encourage the interaction and exchange between the residents. Orchestrated through a series of events, the center provides communal experience of the featured programmes ranging for civic to recreational activities.

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.