The building massing is articulated via a multipronged strategy that maximizes local conditions. At the main entrance (closest to the main campus) the interior lobby is articulated as a separate volume with the entry beneath, creating a dignified public entrance. At the east end of the site, the exhibition lobby is defined by a dramatic angular cut that adds visual drama and connects the internal public space to an exterior terrace. This terrace enjoys dramatic views of the city and landscape beyond and connects to a series of ramps and terraces that allow visitors to access the city at the bottom of the hillside. The building is covered in a handmade gray brick that unifies the massing and adds texture to the exterior surfaces. The brick is articulated in many different ways to add further visual texture to the exterior and to maximize the effects created by a single material. It is used both as a solid cladding, to promote a sense of mass and weight, and as light skin, to promote transparency and architectural layering. The mass of the brick, combined with a series of clear subtractive gestures, combines with the skin effects to create a dynamic exterior massing and compelling interior experience. In addition, the hand-made quality of the custom brick modules adds a unique texture to the surface that connects the project to the earth, to history, and to the simple act of making.

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.