The Hudson Valley house is a collection of small structures clustered around a landscaped courtyard set far back from the road in a gently sloping field. Surrounded by fields of native grasses, the six small pavilions contain a living and dining space, three bedrooms, a study, an open-air meditation room and support spaces, totaling approximately 4,600 square feet. The clients envisioned a quiet retreat away from the city that enables them to enjoy views of the surrounding woods and fields in daytime and of the stars at night. The focus around a courtyard enables a sense of privacy while allowing vistas out to the surrounding landscape. Having functions in separate pavilions encourages walking outdoors between them and allows an intimate relationship with the native meadows and surrounding forest. Inspired by the traditional farm settlements high in the Swiss Alps, the courtyard buildings have sloped roofs and are clad in rough-hewn cedar shakes coated with traditional black tar for weather protection. Each shingle-clad form sits on a continuous, projecting concrete apron that hovers above the ground plane. Large, unfinished granite slabs and tall black metal portals flanked by flowering native shrubs mark the entry to each building. Large, unfinished granite slabs and tall black metal portals flanked by flowering shrubs mark the entry to each building. Inside, the buildings are sheathed in handsome light spruce paneling; this exterior-grade spruce plywood also covers the floors and ceilings for a simplified yet warm aesthetic.

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.