Group 7 Created with Sketch.
Group 3 Copy Created with Sketch.
Group 6 Created with Sketch.

The new headquarters for Casper, the global sleep and wellness company, translates the brand's playful and dreamy aesthetic within an office building. Through an intelligent planning strategy and vibrant materiality, the design supports Casper’s mission to bring better sleep to people around the world. Located on the 39th and 40th floors of Three World Trade Center, the office features large open work areas that are punctuated by varied collaborative spaces, ranging from conference rooms to phone booths. Large common areas with expansive views and ample daylight anchor each floor along the west and are linked by a wood-paneled stair. Work “neighborhoods” along the perimeter of both floors organize groups by departmental relationships. The central core of the square floorplate provides orientation: murals on exposed concrete mark the east and west, while translucent meeting rooms line the north and south. Larger conference rooms anchor the four corners and support spaces, including future nap pods and a mock store, are tucked within the core. Acoustics were carefully calibrated to ensure the flexible collaborative workspace would be attractive, comfortable, and productive. Meeting spaces of all sizes range from large conference rooms to felt-wrapped “work pods.” Above desks, custom curving baffles integrate lighting and enhance acoustics. Details further express Casper’s whimsical identity within the design strategy. Curving portals through the building core define openings and a material palette of muted accent colors, soft curving surfaces, and wood cabinetry add warmth. The new headquarters evokes the sensation of working within a cloud.

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.