Before the election days in Taiwan, streets are filled with banners and billboards with candidates’ faces and political symbols. Trucks and minibusses with loudspeakers driving through the streets, trumpeting loud music, the candidates’ names, and their speeches. Unfortunately, while all the narratives address the city and its good management, the urban spaces are often jammed because of these activities. In opposition with this political campaign style, the project consisted of a radical but modern-looking and straightforward pavilion that quietly sat for about a month at the riverbank of Laojie River in Taoyuan city. Constructed with greenhouse building materials reinterpreted for the purpose, the structure was easy to assemble and disassemble, leaving a minimal impact on the site. Shading nets and plastic foils were then added to provide protection from rain or the sun and an unusual translucent appearance. Anyway, against such understatement, the pavilion radically innovated the local habits. The shape of the building, emptied in the middle and capable of being traversed, has offered an alternative approach to the spatiality of local politics. Indeed, the pavilion fully merged with the public space of Taoyuan city. For this purpose, the design team also assisted the client in scouting the site, integrating ad-hoc functions to the original program, providing directives of landscape actions, and drafting a visual system integrated into the architecture.

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.