Group 7 Created with Sketch.
Group 3 Copy Created with Sketch.
Group 6 Created with Sketch.

Located on a land conservancy in Upstate New York, a collection of wood-clad cubes orient toward a pond on a sloped site. These eight forms touch the ground lightly and follow the contours of the land, linked by glass enclosed hallways. The simple shapes are strong silhouettes in an agricultural landscape, organized in a shifting grid akin to farming plots in the area. The slatted weathered hemlock cladding is a nod to the utilitarian barn structures that dot the local landscape. From the drive approach, the house gives little away. The solid and almost barn-like cubes flank the entry that is simply enclosed by a burnished concrete wall with high clerestory. Upon entering, the entry opens up to a glass “bridge,” revealing the pond beyond. Designed as a working retreat for an experimental photographer, the single room structures are divided by function—live, work, sleep. A detached cluster of boxes houses the photography studio, work studio and darkroom. Living, dining and bedrooms comprise another cluster centered around an outdoor courtyard. There is a porosity to the interior world of this retreat. Glass hallways link the boxes and transform into open air bridges with simple sliding doors. Large picture windows and door openings align for expansive views to the landscape. The result is privacy between the different programmatic elements in each box, with a visual layering of space as the land is slowly revealed.  

BROWSER UPGRADE RECOMMENDED

Our website has detected that you are using a browser that will prevent you from accessing certain features. An upgrade is recommended to experience. Use the links below to upgrade your exisiting browser.